Пирот - Фестивал на пегланата колбасица. Суковски манастир, Димитровград( Цариброд)

Дата на екскурзията

27-01-2024

Държава/Град

Отпътуване от Стара автогара(Кончето) в 06:30 ч по маршрут София - Калотина - Пирот. Пристигане в Пирот - включен в състава на българската държава и споделя нейната съдба до падането ѝ под византийско и османско владичество. Посещение на центъра на града със старата крепост “Калето” датираща от XIV век, която е известна още с името "Момчилов град", средновековен замък с много близка архитектура до крепостта Баба Вида, който местната легенда свързва с българския войвода Момчил юнак, станал по-късно независим български владетел в Беломорието и Родопите. Свободно време за посещение на VI международен фестивал в Пирот. Възможност за разглеждане и дегустация на "пиротската пеглана колбасица”, дегустация на дюлева, сливова и гроздова ракия, дегустация на бело и църно вино, на известните пиротски домашно произведени сирене и кашкавал и др. Този вид колбас е произведен от най-висококачествени различни видове меса, смесени с подправки и се произвежда още от времето на Османската империя. През периода на съхнене, колбасите на всеки два или три дни се гладят или пресоват, ето защо този вид наденица се нарича Peglana (изгладено) и се оформят като подкова. Около 16.00ч отпътуване за България. Пристигане  вечерта.

45 лв. - при минимум 18 записани туристи..

Цената включва:

  • транспорт с автобус 2* / 3*
  • водач по време на пътуването
  • медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица до 65 г.

 

Цената не включва:

  •  входна такса на фестивала - около 400 динара

 

Доплащане:

  • медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица oт 65 г. до 79 г. – 1 лв.

         Лица над 79 г. не се застраховат!

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 18 туриста.

При по-малко от 18 - доплащане  5 лв.
 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата
 

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 5 дни преди отпътуване
 

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 

Забележка:

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.       

 

Цена

Само за 45 лева