Букурещ - Синая - Замъка на граф Дракула в Бран - Брашов

Дата на екскурзията

30-04-2022

Държава/Град

Маршрут: СОФИЯ - БУКУРЕЩ - СИНАЯ - БРАН - БРАШОВ - СОФИЯ

3 дни / 2 нощувки / 2 закуски

19,20,21 септември– група от Благоевград

1 Ден: Благоевград - София - Синая (около 600 км.)

Отпътуване в 04: 30ч. от стара автогара (Кончето, в) 06.00 часа от ул. Оборище и пл. Ал. Невски. Пътуване по маршрут София - Плевен - Русе, преминаване на Дунав мост и на границата с Румъния.

Панорамна обиколка на Букурещ (I част) - Народния театър; паметника на Ромул и Рем; Университета; пиаца "Виктория"; Сградата на Министерския съвет; къщата на Джиджи Бекали; Площада на летците; Дипломатическая квартал; Триумфсва арка и др.

Посещение на известния Музей на селото, разположен в парка Хераструл, представлява музеен комплекс с над 270 автоматични къщи и съоръжения, типични за различни райони на страната. Свободно време.

Пристигане в Сина късния следобяд. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

2 Ден: Бран - Брашов (около 80 км.)

Закуска. Свободно време или еднодневна екскурзия до Бран и Брашов . Посещение на Двореца “Пелеш” - лятната резиденция на румънския крал Карол І. Посещение на Синайски манастир - важен религиозен център от края на 17 в. Посещение на замъка "Бран" , известно още като "Замъка на Дракула" - впечатляваща средновековна крепост, построена между 1377 г. и 1382 г. Разглеждане на китното градче Брашов , където Петър Берон издава Рибния буквар. Пешеходна разходка - Черната църква, Старото кметство, църквата “Св. Бартоломей ”и др. Свободно време в Брашов. Връщане в Синая.Вечерта по желание посещение на местен традиционен ресторант. Нощувка.

3 Ден: Синая - Букурещ – София - Благоевград (около 600 км.)

Закуска. Отпътуване за Букурещ (II част) - известен още, като Малкия Париж. Панорамна обиколка на Букурещ - Къщата - музей на Джордже Енеску; Атене; Площадът на революцията; Паметникът на Карол I, позициониран пред кралския дворец; Художествената галерия; Исторически музей; Военния клуб, достигайки до река Дъмбовица и двореца на Чаушеску, в момента държавния парламент, втората по големина административна сграда в света. Свободно време в центъра на града, с възможност за разходка, шопинг и обяд в стария град на Букурещ. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта на ул. Оборище и пл. Ал. Невски, в Благоевград на стара автогара.

ЦЕНА:  193 лв.(възрастен в двойна стая).

                243 лв. (единична стая).

               183 лв. ( дете (0-11,99)).

Цената включва

 • транспорт с лицензиран автобус
 • 2 нощувки със закуски в хотел 2/3 * в района на Синая
 • водач по време на цялото пътуването
 • медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗК Армеец за лица до 69 г.
 • панорамна обиколка на Букурещ

Цената не включва:

 • входните такси на посещаваните обекти:

- Музей на селото в Букурещ - 15 леи
- Замъка Пелеш - 30 леи за възрастен (до 65 ненавършени години); 15 леи за лица над 65г; 8 леи за ученици и студенти, срещу задължително представяне на съответен документ
- Замъка Бран - 40 леи за възрастен (до 65 ненавършени години); 30 леи за лица над 65г; 25 леи за студенти - срещу задължително представяне на съответен документ и 10 леи за деца и ученици, също срещу представяне на документ
- "Черната" църква - 10 леи
- Синайския манастир - 5 леи

 • медицинска застраховка на ЗК „Армеец“ с покритие 5000€ за лица от 70 г. до 79 г. – 8.00 лв. (задължително доплащане). Лица над 79 год. не се застраховат
 • застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на ЗАД „Армеец“
 • допълнителни екскурзии:

- екскурзия до Бран и Брашов – 20евро (при минимум 25 туристи)

- посещение на местен ресторант – 20 евро (при минимум 25 туристи

Ориентировъчен валутен курс: 1 румънска лея = 0.41 лева.

   Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане – 15 дни преди датата на   

  отпътуване. 

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги,загуба на базаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музея. Посочените такси са в съответствие с информацията, поместени в сайтовете на посочени туристически обекти. Възможно е да се пристъпи към промяната.
 • Туроператорът запазва правото си за промяна в съответствието на програмата при независими от него причини и не носи отговорността за туристическия, недопустими от пределните власти.

Цена

Само за 196 лева